APC HandCarwash & Autopoets Centrum

UITDEUKEN ZONDER SPUITEN

De oude maar uitvoerige manier van een auto laten uitdeuken is de manier waarbij het autoschadebedrijf het onderdeel met deuken demonteert en zij daarmee aan de slag gaan. Qua tijd, arbeid en kosten kan dit dus wel oplopen en daarnaast wilt u de auto zo kort mogelijk missen. Een alternatieve en meer innovatieve manier van uitdeuken is het spuiten zonder lakschade, ook wel uitdeuken zonder spuiten genoemd. Met deze techniek wordt de deuk als het ware uit de auto ‘gemasseerd’ met behulp van de juiste apparatuur. Wilt u hier meer over weten, dan kunt u ons tijdens werkdagen hierover mailen of bellen.

UITDEUKEN ZONDER SPUITEN

Hagelschade aan uw auto kan in de meeste gevallen met uitdeuken zonder spuiten(restylen) verholpen worden. Deze innovatieve techniek wordt toegepast bij het herstellen van diverse deukjes zonder lakschade als gevolg van bijvoorbeeld parkeer-, transport- en hagelschade. Het gaat hier meestal om deukjes ter grootte van een € 2,- muntstuk, maar grotere deuken kunnen ook vaak succesvol hersteld worden. Met speciaal gereedschap wordt door onze specialisten het deukje nauwkeurig terug ‘gemasseerd’. Hierbij wordt de lak niet aangetast. Er hoeft dus niet gespoten te worden. Daardoor repareren we sneller en goedkoper. Bovendien sparen we het milieu.

De deuk moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Via achterzijde van het plaatwerk bereikbaar
  • Niet te scherp
  • Geen lakschade
  • Voldoende rek in plaatwerk
  • Minimaal 3 cm van de zijkant van het plaatwerkdeel

Met spotrepair
Mocht het zo zijn dat er bij de deuk ook krasschade of lakschade is, dan kan de hersteller ook een andere, alternatieve manier toepassen om dit te herstellen. We hebben het dan over spotrepair van de auto. De auto spuiten of de auto polijsten is hier niet nodig omdat er sprake is van microherstel. De schade wordt geschuurd, geplamuurd, in de grondverf gezet en overgespoten.

De kosten
Over het algemeen is het zo dat de auto uitdeuken vanaf de €60,-  ex. btw. Het gaat dan hier over uitdeuken zonder spuiten. Per oppervlakte tot 3 a 4 deuken is de prijs €60,- ex. btw. Zijn het er 6 deuken bijvoorbeeld, dan komt er €30,- ex. btw erbij naast de €60,- standaard tarief. Zo kunt u een schatting maken hoeveel u kwijt bent.